eixaders olivera blanc

EIXADERS DE L'OLIVERA.
D.O. Costers del Segre

NOTES DE TAST

Color groc palla intens amb reflexos daurats. En nas, notes intens- es i persistents d’almívar en perfecte equilibri amb els torrats de la fusta, un punt làctic i records de brioix. En boca hi trobem fruita molt confitada, amb un torrat intens però elegant. Vi ample i amb cos, amb una acidesa marcada que li dóna un final fresc i per- sistent. Convida a ser maridat amb formatges cremosos i també amb la pasta gratinada amb beixamel. Company perfecte de la samfaina i dels plats de carn blanca com el fricandó.

CARACTERÍSTIQUES

El clima és mediterrani continental, amb hiverns freds i secs i esti- us calorosos, dulcificats pel vent de mar (la marinada) a les tardes i que refresca les nits, sobretot durant el període de maduració. Les pluges es concentren a la tardor i a la primavera (350-450 mm anuals). L’anyada 2018 es va caracteritzar per ser molt plujosa(625 mm). Això ens va obligar a actuar sovint la vinya per garantir la qualitat. El bon temps durant la verema ens van permetre collir en òptimes condicions, i amb madureses equilibrades.

Elaboració

Collim el raïm manualment i el prensem amb el gran sencer i la rapa. Fermentació a temperatura controlada entre 15 i 17oC en barriques de fusta americana (75%) i francés (25%), amb un percentatge de fusta nova del 25%. La criança es realitza sobre les lies del vi i, aprofitant l’efecte que generen, realitzem durant els 3-4 mesos de la criança un battonage setmanal per augmentar-ne el volum de boca i buscar una integració més fina i elegant de la fusta al vi.
Share by: